Ételek Sós

Tonhalas “pizza”

2016-05-25
IMG_4923-2

Tonhalas pizza – ilyet biztos nem kérnél egy pizzériában ( én biztos nem kérnék 😀 ), de hidd el, ha alakbarát, egészséges és finom ebédet szeretnél enni, tuti befutó lesz :)

Őszintén szólva, ez egy késő este másnapra összedobott ebéd volt, ezért teljesen kiment a fejemből, hogy lemérjem a mennyiségeket. Ennek ellenére szeretném megosztani veletek az elkészítését, mert nagyon gyors és egyszerű :)

Az alap – finom ez a verzió, de ajánlom a lenti megjegyzésben található plusz dolgokat is :)

Felvertem egy tojást pici sóval és apránként felesben adagoltam hozzá zablisztet és Nocarb rostmixet addíg, míg egy könnyen gyúrható cipó nem lett belőle. A cipót belelapítottam a kerek szilikon formámba és jöhettek rá a feltétek: natúr joghurt vékonyan, 1 doboz tonhal konzerv ( a sós leve nélkül ), lilahagyma, light mozzarella és újhagyma. Ezután megszórtam oregánóval, bazsalikommal és őrölt paprikával.

Ha megpakoltuk a pizzánkat a tetszőleges feltétekkel, mehet is a kb 220 °C-ra előmelegített sütőbe. Amikor már a tészta széle is megpirult picit, kivehetjük a sütőből.

+ Én még végül felturbóztam egy kis rukkolával is :) Isteni finom ebéd és uzsonna volt!

Megjegyzés:

  1. A tésztába natúr joghurtot és sütőport is tehetünk, ezzel kicsit lazítani tudjuk.
  2. Őszintén szólva a pizzákat szinte mindig máshogy készítem el, de mostában jellemzően 100 g zabliszt megy 1 tojáshoz, rostmixből pedig ahogy sikerül, 10-20-30 g általában – az adagot pedig sokszor duplázom, ha két napra készítek.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá