Illatos, ízletes karácsonyfa – a legtöbb egészséges sütivel ellentétben, ez inkább finom, mint szép – erőlködéseim ellenére is 😀 Na de a lényeg, hogy karácsony ízű és némi jóindulattal ráfoghatjuk, hogy a látvány is ünnepi hatást kelt. ?
Hozzávalók:
- 3 tojás szétválasztva
- 100 g natúr joghurt
- 100 g zabliszt
- 2 ek dió
- 1 ek mazsola
- 50 g eritrit+1,5 ek folyékony édesítő
- 1 kisebb ( vagy fél nagyobb ) narancs felkockázva
- 1 kisebb ( vagy fél nagyobb ) narancs héja lereszelve
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd félretesszük. A tojások sárgáját az édesítővel, a natúr joghurttal és a reszelt narancshéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott narancsot is. A száraz hozzávalókat ( zablisztet, szódabikarbónát, diót és fűszerkeveréket ) összekeverjük, majd a mazsolával együtt hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Beleöntjük a formába és mehet is a sütőbe 180°C-ra, körülbelül 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára nem sül ( tűpróbával ellenőrizhetjük ).
Én szilikonos formában sütöttem, amiből könnyedén ki is tudtam borítani a süteményt, azonban ha nem szilikonos formát használunk, nem árt vékonyan kikenni kókuszzsírral a tepsit
Hú és majdnem elfelejtettem. A DÍSZÍTÉS! Tehát a cukormázhoz 1 tojás fehérjét és kb 30 gramm porrá őrölt eritritet vertem habbá, ezzel díszitettem kicsit, utána pedig belekevertem egy kevés piros ételfestéket – amiről kiderült, hogy inkább rózsaszín ( mennyiségtől függetlenül ) – és ezzel is díszitettem kicsit. Majd megszórtam zöld cukorral. Igen, iiiigaaaziii cukorkával! 😀 Kihagyható, de problémát sem jelent ilyen mennyiségben, tehát ízlés/döntés/elv kérdése, rátok bízom
Ne feledjétek, az ünnepek alatt sem kell lemondanotok kedvenc sütijeitekről, készítsétek el őket bátran egészséges verzióban!
Még nem érkezett hozzászólás