Pihe-puha répasüti – vaagy répatorta. Most figyeljetek ☝️ Szándékosan nem kerek formában sütöttem! Ez ám a lázadás, igaz? 😀
Hozzávalók:
- 200 g sárgarépa aprítva vagy reszelve ( aprítva gyorsabb, reszelve pedig szebb lesz a süti )
- 2 tojás szétválasztva
- 30 g eritrit + 2 ek folyékony édesítő
- 1 doboz ( 150 g ) zsírszegény natúr joghurt
- 20 g darált dió
- 60 g zabliszt
- 2 tk sütőpor
- 20 g mazsola ( elhagyható )
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját az eritrittel és a folyékony édesítővel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, a répát és a mazsolát. A sütőport, a zablisztet és a diót összekeverjük, majd beleforgatjuk a répás masszába. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.
Ha megvagyunk, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonformába öntjük a masszát és mehet is a sütőbe kb 40 percre.
Díszítés:
Szerintem ez a süti díszítés nélkül is megállja a helyét, de úgy voltam vele, ha már répás, csak legyen fehér 😀 Tehát 1 tojásfehérjét felvertem 6 tk porrá őrölt eritrittel és 1 tk kókuszolajjal, ezt kentem a kihűlt sütemény tetejére. Hűtőben kb fel óra alatt megdermedt a máz és a szeleteket egy pici diós répás keverékkel és dióval díszítettem.
Még nem érkezett hozzászólás