Édes Ételek

Pihe-puha répasüti

2016-02-25
répasutii (1 of 1)

Pihe-puha répasüti – vaagy répatorta. Most figyeljetek ☝️ Szándékosan nem kerek formában sütöttem! Ez ám a lázadás, igaz? 😀

Hozzávalók:

  • 200 g sárgarépa aprítva vagy reszelve ( aprítva gyorsabb, reszelve pedig szebb lesz a süti )
  • 2 tojás szétválasztva
  • 30 g eritrit + 2 ek folyékony édesítő
  • 1 doboz ( 150 g ) zsírszegény natúr joghurt
  • 20 g darált dió
  • 60 g zabliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 20 g mazsola ( elhagyható )

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgáját az eritrittel és a folyékony édesítővel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a natúr joghurtot, a répát és a mazsolát. A sütőport, a zablisztet és a diót összekeverjük, majd beleforgatjuk a répás masszába. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.

Ha megvagyunk, sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonformába öntjük a masszát és mehet is a sütőbe kb 40 percre.

Díszítés:

Szerintem ez a süti díszítés nélkül is megállja a helyét, de úgy voltam vele, ha már répás, csak legyen fehér 😀 Tehát 1 tojásfehérjét felvertem 6 tk porrá őrölt eritrittel és 1 tk kókuszolajjal, ezt kentem a kihűlt sütemény tetejére. Hűtőben kb fel óra alatt megdermedt a máz és a szeleteket egy pici diós répás keverékkel és dióval díszítettem.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá