Édes Ételek

Kávékrém lisztmentes piskótával ☕️

2016-03-08
kavekrem (1 of 1)

Kávékrém lisztmentes piskótával ☕️ – a kávéíz rajongóinak kö-te-le-ző! 😀

Hozzávalók:

  • Piskótához
    • 5 tojás szétválasztva
    • 50 g eritrit
    • 40 g zsírszegény kakaópor
    • csipet só
  • Kávékrémhez
    • 200 g zsírszegény natúr joghurt
    • édesítő ízlés szerint
    • 1 tk zselatin
    • 2-4 cl fekete kávé

Elkészítés:

Piskóta – A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. A tojások sárgáját az eritrittel kihabosítjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaóport. Amennyiben túl sűrűnek találjátok a masszát, pár csepp vízzel felhígíthatjátok, a lényeg, hogy keverhető állagú massza legyen. Ha ezzel megvagyunk, fokozatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Kávékrém – A zselatint elkeverjük a kávéban és felforrósítjuk ( nem forraljuk ), majd hozzáadjuk a joghurthoz és édesítjük ízlés szerint.

Tálalás – kis tálkákba, poharakba tesszük a felkockázott piskótát majd ráöntjük a joghurtos keveréket és betesszük a hűtőbe pihenni minimum egy órára. Persze ezt tovább lehet cifrázni a jól bevált kakaópor-víz-eritrit öntettel, “poreritrit” szórással, stb. :)

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá