Kávékrém lisztmentes piskótával ☕️ – a kávéíz rajongóinak kö-te-le-ző! 😀
Hozzávalók:
- Piskótához
- 5 tojás szétválasztva
- 50 g eritrit
- 40 g zsírszegény kakaópor
- csipet só
- Kávékrémhez
- 200 g zsírszegény natúr joghurt
- édesítő ízlés szerint
- 1 tk zselatin
- 2-4 cl fekete kávé
Elkészítés:
Piskóta – A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. A tojások sárgáját az eritrittel kihabosítjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a kakaóport. Amennyiben túl sűrűnek találjátok a masszát, pár csepp vízzel felhígíthatjátok, a lényeg, hogy keverhető állagú massza legyen. Ha ezzel megvagyunk, fokozatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb 20 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Kávékrém – A zselatint elkeverjük a kávéban és felforrósítjuk ( nem forraljuk ), majd hozzáadjuk a joghurthoz és édesítjük ízlés szerint.
Tálalás – kis tálkákba, poharakba tesszük a felkockázott piskótát majd ráöntjük a joghurtos keveréket és betesszük a hűtőbe pihenni minimum egy órára. Persze ezt tovább lehet cifrázni a jól bevált kakaópor-víz-eritrit öntettel, “poreritrit” szórással, stb.
Még nem érkezett hozzászólás