Édes Ételek

Almás pite

2015-11-26
almass (1 of 1)

Almás pite – félidőben kikapcsoló sütőben. Villámgyorsan elkészíthető, puha, omlós pite “általában van otthon” alapanyagokból. 20 cm átmérőjű formában sütöttem, tehát nem nagy adag sütemény, viszont annál laktatóbb! :)

Hozzávalók:

  • Tésztához
    • 150 g zabpehelyliszt
    • 30 g kókuszolaj
    • 1 tojás
    • 30 g eritrit + 1 ek folyékony édesítő ( általában keverve használom )
    • 1 alma
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 tk sütőpor
    • fahéj
  • Töltelék
    • 3 nagyobb alma
    • fahéj
    • 1 ek eritrit + 1-2 tk folyékony édesítő

Elkészítés:

Az alma kivételével a tészta összes hozzávalóját alaposan összekeverjük. Az almát lereszeljük majd kinyomkodjuk és ezt is a tésztához adjuk. Formába öntjük, pite kinézetűvé “alakítgatjuk”, majd 200 °C-on elősütjük, kb 15 perc alatt. ( Félidőben kivehetjük a sütőből és egy kanál segítségével benyomkodhatjuk, így jobban megőrzi az alakját. )

A töltelékhez lereszeljük az almát, majd az édesítővel és a fahéjjal megpároljuk. Miután egy kicsit hagytuk hűlni, leszűrjük, beleöntjük a pitébe és.. mehet vissza a sütőbe!

Most jön a csavar! Negyed óra elteltével elmentem megnézni, hogy jó lesz-e már a süti. Nem volt jó, hát visszatettem. 10 perc múlva ismét ránéztem és mivel ugyanabban az állapotban találtam, ahogy 25 perce betettem, megnéztem ég-e a sütő. Természetesen nem égett és fogalmam sincs, mikor aludt el. Szóval igen, a pontos sütési idő titok. 😀 

Tehát a halk bosszankodástól számítva sütöttem további 25 percig – addig, amíg a pite széle szépen megbarnult. Tálalás előtt megvártam, hogy hűljön egy kicsit és ki tudjam tenni tányérra, majd megszórtam egy kevés darált dióval.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá