Almás pite – félidőben kikapcsoló sütőben. Villámgyorsan elkészíthető, puha, omlós pite “általában van otthon” alapanyagokból. 20 cm átmérőjű formában sütöttem, tehát nem nagy adag sütemény, viszont annál laktatóbb!
Hozzávalók:
- Tésztához
- 150 g zabpehelyliszt
- 30 g kókuszolaj
- 1 tojás
- 30 g eritrit + 1 ek folyékony édesítő ( általában keverve használom )
- 1 alma
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- fahéj
- Töltelék
- 3 nagyobb alma
- fahéj
- 1 ek eritrit + 1-2 tk folyékony édesítő
Elkészítés:
Az alma kivételével a tészta összes hozzávalóját alaposan összekeverjük. Az almát lereszeljük majd kinyomkodjuk és ezt is a tésztához adjuk. Formába öntjük, pite kinézetűvé “alakítgatjuk”, majd 200 °C-on elősütjük, kb 15 perc alatt. ( Félidőben kivehetjük a sütőből és egy kanál segítségével benyomkodhatjuk, így jobban megőrzi az alakját. )
A töltelékhez lereszeljük az almát, majd az édesítővel és a fahéjjal megpároljuk. Miután egy kicsit hagytuk hűlni, leszűrjük, beleöntjük a pitébe és.. mehet vissza a sütőbe!
Most jön a csavar! Negyed óra elteltével elmentem megnézni, hogy jó lesz-e már a süti. Nem volt jó, hát visszatettem. 10 perc múlva ismét ránéztem és mivel ugyanabban az állapotban találtam, ahogy 25 perce betettem, megnéztem ég-e a sütő. Természetesen nem égett és fogalmam sincs, mikor aludt el. Szóval igen, a pontos sütési idő titok. 😀
Tehát a halk bosszankodástól számítva sütöttem további 25 percig – addig, amíg a pite széle szépen megbarnult. Tálalás előtt megvártam, hogy hűljön egy kicsit és ki tudjam tenni tányérra, majd megszórtam egy kevés darált dióval.
Még nem érkezett hozzászólás