Ételek Sós

Fasírt, ami igazából köret

2016-03-03
repafasirt

Fasírt, ami igazából köret – mi másból, mint répából 😀 A legutóbbi répás süti elkészítésekor túlságosan belemerültem a pucolásba, szóval ott volt a hűtőben ez a rengeteg lereszelt répa.. Persze bármi más is készülhetett volna belőle, de először a fasírt ugrott be – micsoda izgalmas sztori, ugye? ☺️ A recept szuper egyszerű, írom is:

Hozzávalók:

  • 150 g lereszelt sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 tk kókuszolaj
  • 1 tk mustár
  • 40 g nagyszemű zabpehely
  • 80 g zabliszt
  • fűszerek ízlés szerint ( én sót, borsot, petrezselymet és rozmaringot használtam )

Elkészítés:

Mindent alaposan összekevertem, majd betettem a hűtőbe pihenni. Pihentetés után kikentem a tapadásmentes serpenyőt kókuszolajjal, majd teáskanállal a fasírtból kis halmokat kanalaztam a serpenyőre. Fontos, hogy csak közepes lángon süsd a fasírtokat, valamint hogy sütés közben forgasd meg őket, így minden oldala át tud sülni.

Paradicsomszósszal és fűszeres joghurttal is nagyon finom! :)

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá