Fasírt, ami igazából köret – mi másból, mint répából 😀 A legutóbbi répás süti elkészítésekor túlságosan belemerültem a pucolásba, szóval ott volt a hűtőben ez a rengeteg lereszelt répa.. Persze bármi más is készülhetett volna belőle, de először a fasírt ugrott be – micsoda izgalmas sztori, ugye? ☺️ A recept szuper egyszerű, írom is:
Hozzávalók:
- 150 g lereszelt sárgarépa
- 2 tojás
- 1 tk kókuszolaj
- 1 tk mustár
- 40 g nagyszemű zabpehely
- 80 g zabliszt
- fűszerek ízlés szerint ( én sót, borsot, petrezselymet és rozmaringot használtam )
Elkészítés:
Mindent alaposan összekevertem, majd betettem a hűtőbe pihenni. Pihentetés után kikentem a tapadásmentes serpenyőt kókuszolajjal, majd teáskanállal a fasírtból kis halmokat kanalaztam a serpenyőre. Fontos, hogy csak közepes lángon süsd a fasírtokat, valamint hogy sütés közben forgasd meg őket, így minden oldala át tud sülni.
Paradicsomszósszal és fűszeres joghurttal is nagyon finom!
Még nem érkezett hozzászólás