Banánkenyér – csupa jó dologból. Reggelire vagy tízóraira ajánlom leginkább, nagyon finom és már 1-2 (3) szelet is eltelít. Persze azért tanácsos mértékkel enni
Hozzávalók:
- 3 banán
- 2 tojás
- 2 tk sütőpor
- 110 g zabliszt
- 25 g fehérje ( most citromos sajttortásat használtam, de a vaníliás és a csokis is passzol bele )
- 20 g (minél nagyobb kakaótartalmú ) étcsoki darabokra törve
- + az édesszájúaknak mehet bele fél-1 ek folyékony édesítő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A banánokat a tojásokkal összeturmixoljuk. A sütőport, a fehérjét és a zablisztet összekeverjuk, majd beleöntjük a banános turmixba. A tésztát csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az étcsokit is. Az én banánjaim nem voltak kifejezetten édesek, ezért én tettem bele egy kevés édesítőt is.
A tésztát szilikonos sütőformába öntöttem és kb 35 percig sütöttem. A teteje szépen megbarnult, de azért tűpróbával is ellenőriztem.
A süti már önmagában is nagyon finom és puha, de ha van otthon, akkor feldobhatjuk bármilyen cukormentes öntettel.
Még nem érkezett hozzászólás