Édes Ételek

Almás diós golyók

2016-04-06
IMG_4574

Almás diós golyók – rostban gazdag, alacsony szénhidrát tartalmú desszert. Imádom a kókuszgolyót, az egyik legnagyobb favorit és múlt vasárnap délelőtt elhatároztam, hogy készítek is egy kisebb adagot, persze egészséges verzióban. Az egyetlen bibi az volt, hogy emlékeim csaltak és nem volt otthon egy gramm kókuszreszelék sem. Mivel addigra már nagyon beleéltem magam a dologba, elkészítettem ezt az almás diós verziót, és bár az íze teljesen más, a kókuszgolyó illúziója meg volt falatozgatás közben 😀

Hozzávalók:

  • 260 g alma lereszelve, kinyomkodva
  • 1 tk fahéj
  • 20 g mogyoróvaj
  • 20 g darált dió
  • 30 g kakaópor
  • 25 g zabliszt
  • 20 g Rostmix
  • kb 1-1,5 ek édesítő

Elkészítés:

Mindent nagyon alaposan összegyúrunk, majd minimum egy órára hűtőbe tesszük pihenni. Ha eleget pihent, nedves kézzel golyókat formázunk és darált dióba forgatjuk őket.

Egyéb gondolatok:

  1. Nem szeretem az olyan recepteket, ahol meg kell pucolni az almát, mert sokszor kárba megy a héja. Illetve ugye meg lehet azt enni magában is pucolgatás közben, de erről nekem a ‘krumplipucolás közben krumplihéj evés’ ugrik be 😀 Szóval biztos, ami biztos alapon én körülbelül mindenbe beleteszem az alma héját is. Ebből az okból kifolyólag nem reszeltem, hanem aprítottam az almát, de hozzátenném, a golyókban így is érződnek picit a darabkák – én ezzel egyébként maximálisan ki vagyok békülve :)
  2. Ha összeállítás közben nincs teljesen rendben a massza állaga, az alma kinyomkodott levével, illetve a rostmixszel/zabliszttel szuperül korrigálhatod.
  3. Van még ezen felül sok más gondolatom is, de menet közben elkalandoztam és ezek már nem a sütivel kapcsolatosak.. Ha valami még eszembe jut esetleg, akkor mindenképp kiegészítem a bejegyzést – bár szerintem ez már így marad.. :)

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá