Édes Ételek

Áfonyás túrós pite

2016-06-14

Áfonyás túrós pite – hirtelen jött ötlet és egy kicsit félre is sikerült, de ráfoghatom, hogy rusztikus, mert az most úgyis ‘menő’ :)

Hozzávalók:

  • Tészta
    • 10 g Nocarb Rostmix
    • 30 g csicseriborsó liszt
    • kb 100 g zabliszt
    • 1 tojás
    • kb 2-3 cl víz
    • 20 g eritrit + 1 ek folyékony édesítő
  • Töltelék
    • 250 g túró
    • 1 tojás
    • 1 ek eritrit + 1 ek folyékony édesítő
    •  1 marék áfonya ( vagy bármilyen tetszőleges gyümölcs )

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190-200 °C-ra.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk – akkor jó az állaga, ha könnyen formázható, rugalmas kis cipó lesz belőle. Ezért írtam kb mennyiséget a hozzávalókhoz, ugyanis elképzelhető, hogy adnunk kell még hozzá egy pici zablisztet vagy egy pici folyadékot.

A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk, ízlés szerint édesítjük.

A tésztát kinyújtottam és egy kerek szilikon formába fektettem. Beleöltöttem a folyadékot, majd körbe haladva behajtogattam a szélét.

Az előmelegített sütőben sütöttem kb 20 percig, majd megszórtam áfonyával és visszatettem további 30-35 percre sülni.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá