Áfonyás túrós pite – hirtelen jött ötlet és egy kicsit félre is sikerült, de ráfoghatom, hogy rusztikus, mert az most úgyis ‘menő’
Hozzávalók:
- Tészta
- 10 g Nocarb Rostmix
- 30 g csicseriborsó liszt
- kb 100 g zabliszt
- 1 tojás
- kb 2-3 cl víz
- 20 g eritrit + 1 ek folyékony édesítő
- Töltelék
- 250 g túró
- 1 tojás
- 1 ek eritrit + 1 ek folyékony édesítő
- 1 marék áfonya ( vagy bármilyen tetszőleges gyümölcs )
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190-200 °C-ra.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk – akkor jó az állaga, ha könnyen formázható, rugalmas kis cipó lesz belőle. Ezért írtam kb mennyiséget a hozzávalókhoz, ugyanis elképzelhető, hogy adnunk kell még hozzá egy pici zablisztet vagy egy pici folyadékot.
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk, ízlés szerint édesítjük.
A tésztát kinyújtottam és egy kerek szilikon formába fektettem. Beleöltöttem a folyadékot, majd körbe haladva behajtogattam a szélét.
Az előmelegített sütőben sütöttem kb 20 percig, majd megszórtam áfonyával és visszatettem további 30-35 percre sülni.
Még nem érkezett hozzászólás