Édes Ételek

Epres “csupafehérje” torta ? lisztmentesen

2016-02-04
epres (1 of 1)

Epres “csupafehérje” torta? – így csempéssz egészséges desszertet a családi menübe. Erről a puha, krémes, habos sütiről senki sem feltételezné, hogy “diétás” vagy hogy “egészséges”, így azok is gyanútlanul majszolják majd, akik valamilyen furcsa okból/elvből kifolyólag tartanak, esetleg el is zárkóznak ezektől az ételektől.

Hozzávalók:

  • Alap
    • 250 g zsírszegény túró
    • 50 g 0,1%-os natúr joghurt
    • 3 kisebb vagy 2 nagy tojás
    • 10 g rost sütőmix (NoCarb)
    • 30 g eritrit
    • 1 ek folyékony édesítő
    • 1 tk sütőpor
  • Felső réteg
    • 200 g zsírszegény túró
    • 100 g 0,5%-os natúr joghurt
    • 100 g eper
    • 1,5 ek folyékony édesítő
    • 2 tk zselatin
    • 0,5 dl víz

Elkészítés:

Az alaphoz jól összekeverjük a hozzávalókat, ha turmixgépben vagy késes aprítóban tesszük mindezt, akkor a túró sem lesz darabos. ( Persze, amennyiben nem áll rendelkezésünkre ilyen eszköz, tökéletesen megteszi, ha villával jó alaposan összetörjük a túrót. ) Ezután szilikonformába öntöttem a tésztát és kb 200°C-ra előmelegített sütőben sütöttem 35 percig (addig süssük, amíg a teteje elkezd barnulni ). Ha elkészült, borítsuk ki a formából is, így hamarabb ki tud hűlni.

A felső réteghez a túrót, a joghurtot, az epret és az édesítőt összekeverjük ( turmixoljuk ). A zselatint csomómentesre keverjük a vízzel, majd forrásig melegítjük – én ilyen kis mennyiséget mikróban szoktam melegíteni, de nagyon nagyon kell figyelni, mert forralni már nem szabad a zselatint! A zselatint ezután a túrós keverékhez öntjük.

Az epres-túrós keveréket beleöntöttem abba a szilikon formába, amelyben a tésztát sütöttem, majd hűtőbe tettem. Ha elkezd egy kicsit dermedni a túró, helyezzük rá a kihűlt tésztát és hagyjuk a sütit pihenni egy éjszakán keresztül a hűtőben.

Díszítésnek kakaóporból, vízből és eritritből kikevert öntetet locsoltam rá, illvete megszórtam felkockázott eperrel is.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá