Epres “csupafehérje” torta? – így csempéssz egészséges desszertet a családi menübe. Erről a puha, krémes, habos sütiről senki sem feltételezné, hogy “diétás” vagy hogy “egészséges”, így azok is gyanútlanul majszolják majd, akik valamilyen furcsa okból/elvből kifolyólag tartanak, esetleg el is zárkóznak ezektől az ételektől.
Hozzávalók:
- Alap
- 250 g zsírszegény túró
- 50 g 0,1%-os natúr joghurt
- 3 kisebb vagy 2 nagy tojás
- 10 g rost sütőmix (NoCarb)
- 30 g eritrit
- 1 ek folyékony édesítő
- 1 tk sütőpor
- Felső réteg
- 200 g zsírszegény túró
- 100 g 0,5%-os natúr joghurt
- 100 g eper
- 1,5 ek folyékony édesítő
- 2 tk zselatin
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
Az alaphoz jól összekeverjük a hozzávalókat, ha turmixgépben vagy késes aprítóban tesszük mindezt, akkor a túró sem lesz darabos. ( Persze, amennyiben nem áll rendelkezésünkre ilyen eszköz, tökéletesen megteszi, ha villával jó alaposan összetörjük a túrót. ) Ezután szilikonformába öntöttem a tésztát és kb 200°C-ra előmelegített sütőben sütöttem 35 percig (addig süssük, amíg a teteje elkezd barnulni ). Ha elkészült, borítsuk ki a formából is, így hamarabb ki tud hűlni.
A felső réteghez a túrót, a joghurtot, az epret és az édesítőt összekeverjük ( turmixoljuk ). A zselatint csomómentesre keverjük a vízzel, majd forrásig melegítjük – én ilyen kis mennyiséget mikróban szoktam melegíteni, de nagyon nagyon kell figyelni, mert forralni már nem szabad a zselatint! A zselatint ezután a túrós keverékhez öntjük.
Az epres-túrós keveréket beleöntöttem abba a szilikon formába, amelyben a tésztát sütöttem, majd hűtőbe tettem. Ha elkezd egy kicsit dermedni a túró, helyezzük rá a kihűlt tésztát és hagyjuk a sütit pihenni egy éjszakán keresztül a hűtőben.
Díszítésnek kakaóporból, vízből és eritritből kikevert öntetet locsoltam rá, illvete megszórtam felkockázott eperrel is.
Még nem érkezett hozzászólás