Ételek Sós

Új/régi kedvencem: a Tojásos nokedli

2016-03-10
tojasosnokedli (1 of 1)

Új/régi kedvencem: a Tojásos nokedli – szóval a jó hír, hogy zablisztből is tökéletes állagú nokedlit lehet főzni ☝️☺️ 

Tojásos nokedli imádatom középiskolás és egyetemista koromban élte fénykorát, majd mikor elhatároztam, hogy mostantól bizony egészséges életmód következik, szépen lassan feledésbe merült ez a finomság. Egyszer, körülbelül 3 évvel ezelőtt készítettem zablisztből nokedlit, de valamért nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna ( azt hiszem említettem már, hogy nem vagyok nagy konyhatündér ), szóval eltettem a szekrény mélyére a nokedliszaggatót..

A napokban eszembe jutott, hogy így 25 évesen már valószínűleg elég érett vagyok a nokedli készítéshez, tehát újra belevágtam éééés a végeredmény teljesen jó lett. Az elkészítésben nincsen semmi bonyolult, de szívesen megosztom veletek, hogy milyen alapanyagokkal és arányokkal dolgoztam.

Hozzávalók:

  • 300 g zabliszt
  • 3 tojás
  • 2 dl víz
  • 1 tk só
  • +4-5 tojás

Elkészítés:

A hagyományos nokedli elkészítésével teljesen azonos módon, alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd lobogó vízbe szaggatjuk egy erre alkalmas eszközzel. Ha feljöttek a kis galuskák a víz tetejére, hagyjuk még őket főni 1-2 percig, majd szűrjük le. A végén még 1 tk kókuszolajat tettem a kész nokedlikre és átforgattam őket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük vissza a lábast a tűzhelyre, majd a felvert tojásokkal alacsony lángon forgassuk össze a nokedlit.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá