Ételek Sós

Sós tökös lepényke

2016-11-08
img_2878

Sós tökös lepényke – spontán összedobós finomság, amit számtalan módon fogyaszthatunk ízlésünknek megfelelően.

Hozzávalók:

  • 200 g sütőtök nyersen, felkockázva
  • 2 tojás
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk kókuszolaj
  • 30 g csicseriborsó liszt
  • 50 g zabliszt
  • fűszerek ízlés szerint (nálam só, bors, kakukkfű, rozmaring, chili)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük kb 180 °C-ra.
  2. Mindent alaposan összeturmixolunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntünk.
  3. Kb 30 perc alatt készre sütjük.

Tippek elfogyasztáshoz:

  • Húsok, főtt tojás mellé köretként.
  • Fűszeres natúr joghurttal magában.
  • Szeletekre vágva “összecsukós” szendvicssütőben melegszendvicset is készíthetünk belőle (nekem ez jött be leginkább :))

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá