Répás milegyenaneve – sokszínű finomság bármikorra! Nálam úgy működik ez a változatos, egészséges étkezés dolog, hogy ha valamit megszeretek és a kedvencem lesz, akkor képes vagyok napokig ( néha hetekig ) csak azt enni. Ez a krém/saláta pontosan ilyen. 😀
Hozzávalók:
- 1 közepes répa ( inkább nagyobb legyen, mint kisebb 😀 )
- 1 doboz cottage cheese
- 1 főtt tojás
- fél doboz zsírszegény natúr joghurt
- egy kevés lilahagyma ( elhagyható )
- 1 tk mustár
- pici só, bors
- pár csepp édesítő
Elkészítés:
A répát lereszeljük. ( Nem tudom ti hogy vagytok vele, de számomra ez az egyik legidegesítőbb konyhai művelet. Reszelem, reszelem /néha az ujjam is reszelem/ és mintha nem akarna kisebb lenni a répa.. Na ez az egyetlen ok, amiért nem enném ezt hetekig. ) A főtt tojás sárgáját és fehérjét külön választjuk, a fehérjét apró darabokra vágjuk a lilahagymával együtt, majd minden hozzávalót jól összekeverünk.
Tálalási tipp:
Reggelire teljes kiőrlésű kenyérrel, zsemlével, puffasztott rizzsel ajánlom, vacsorára pedig fogyaszthatjuk akár magában, husi mellé vagy esetleg keverhetünk bele zabpelyhet is, ha nem irtózunk a szénhdiráttól ( 😀 ) és kiadósabbá szeretnénk varázsolni.
Még nem érkezett hozzászólás