Édes Ételek

Őszi süti ?? fügével és szőlővel

2016-09-16
img_2172

Őszi süti ??  fügével és szőlővel – Bár napközben még nagyon meleg van, a reggeli kutyás sétáknál már érezhető, hogy sebesen közeledik az igazi ősz (aminek én különösen örülök, mert ez a kedvenc évszakom :)). A süti mind kinézetre, mind pedig ízre nagyon őszi, úgyhogy bár nem egy bonyolult vagy különleges recepet, mindenképp szerettem volna megosztani veletek.

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 doboz zsírszegény natúr joghurt
  • 100 g zabliszt
  • 1 szódabikarbóna és 1 tk sütőpor
  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 púpos tk fahéj
  • 2 ek eritrit + fél ek folyékony édesítő
  • 2 érett füge és pár szem szőlő

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és szilikon sütőformába öntjük. ( Ez pici adag süti, gyümölcskenyér formában sütöttem. )

A fügét felkarikázzuk és.. szóval a szőlőt.. voltam olyan elvetemült, hogy egyesével felvágtam, kimagoztam.. 😀 Tehát a felvágott fügével és a kimagozott szőlővel “díszítettem” a tetejét.

+ Tipp: azt hiszem valamelyik receptemnél említettem már, hogy mennyire odavagyok a kókuszvirág cukorért – na ez az imádat továbbra is töretlen, szóval a tetejét még megszórtam egy pici fahéj és kókuszvirág cukor keverékével.. Mennyei illata és még mennyeibb íze lett tőle :)

A sütésnél sajnos ismét akadt egy kis problémám, félidőben ( vagy kitudja mikor ) kikapcsolt a sütő. Én így közel 55-60 percig sütöttem a sütit, de egész biztos vagyok benne, hogy jó sütőben 190°C-on nincsen szükség ennyi időre, körülbelül 40 percre tippelem maximum.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá