Őszi süti ?? fügével és szőlővel – Bár napközben még nagyon meleg van, a reggeli kutyás sétáknál már érezhető, hogy sebesen közeledik az igazi ősz (aminek én különösen örülök, mert ez a kedvenc évszakom :)). A süti mind kinézetre, mind pedig ízre nagyon őszi, úgyhogy bár nem egy bonyolult vagy különleges recepet, mindenképp szerettem volna megosztani veletek.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 doboz zsírszegény natúr joghurt
- 100 g zabliszt
- 1 szódabikarbóna és 1 tk sütőpor
- 1 ek kókuszolaj
- 1 púpos tk fahéj
- 2 ek eritrit + fél ek folyékony édesítő
- 2 érett füge és pár szem szőlő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és szilikon sütőformába öntjük. ( Ez pici adag süti, gyümölcskenyér formában sütöttem. )
A fügét felkarikázzuk és.. szóval a szőlőt.. voltam olyan elvetemült, hogy egyesével felvágtam, kimagoztam.. 😀 Tehát a felvágott fügével és a kimagozott szőlővel “díszítettem” a tetejét.
+ Tipp: azt hiszem valamelyik receptemnél említettem már, hogy mennyire odavagyok a kókuszvirág cukorért – na ez az imádat továbbra is töretlen, szóval a tetejét még megszórtam egy pici fahéj és kókuszvirág cukor keverékével.. Mennyei illata és még mennyeibb íze lett tőle
A sütésnél sajnos ismét akadt egy kis problémám, félidőben ( vagy kitudja mikor ) kikapcsolt a sütő. Én így közel 55-60 percig sütöttem a sütit, de egész biztos vagyok benne, hogy jó sütőben 190°C-on nincsen szükség ennyi időre, körülbelül 40 percre tippelem maximum.
Még nem érkezett hozzászólás