Édes Ételek

Epres sült zabkása

2016-05-30
IMG_5323

Epres sült zabkása – a jól ismert egészséges reggeli, kicsit másképp.

Hozzávalók:

  • 60 g aprószemű zabpehely
  • víz
  • 1 ek kókusztejszín
  • 1 tojás
  • édesítő
  • eper

Elkészítés:

A zabpelyhet kimértem és felöntöttem annyi vízzel, hogy pont ellepje. Amikor a zab magába szívta a vizet ( kb 20-25 perc ), hozzáadtam a kókusztejszínt, a felvert tojást és ízlés szerint az édesítőt, majd betettem a kb 190 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb 10 perc sütés után kivettem és ráhelyeztem az eper szeleteket, így sütöttem további 20 percig.

Megjegyzés:

  1. Hogy őszinte legyek, csak egy zabkásáért ritkán gyújtom be a sütőt :) Viszont, ha valamit sütőben készítek, akkor általában beteszek egy adag zabkását is, mert tök jól feldobja a másnap reggelt egy már elkészített, finom reggeli, ami csak arra vár, hogy elfalatozzuk.
  2. A zab mennyisége természetesen opcionális. Én mindig ezzel az adaggal számolok, mert felét megeszem reggelire, a másik felét pedig uzsonnára.
  3. Nem olyan régen vettem kókuszvirág cukrot, azóta kb mindent, amit sütök meghintek vele – zseniális íze van. Ugyanakkor a vélemények nagyon megoszlanak róla ( belefér-nem fér bele a diétába, egészségesebb-nem egészségesebb, mint a sima cukor stb. ) szóval, nem mondom, hogy mindenképp ajánlom beszerezni, inkább csak, hogy akinek belefér, próbálja ki, mert tényleg finom és feldobja a sütiket.

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá