Ételek Sós

Tonhalfasírtos falatkák

2015-12-03
tonhalfalatok (1 of 1)

Tonhalfasírtos falatkák – vacsorára, ebédre, reggelire, uzsonnára, bármikorra. A kép alapján külsőre inkább hamburgerre hasonlítanak, de a látszat csal! Ezek tényleg csak falatkák 😀

Hozzávalók:

  • Fasírt
    • 100 g tonhalkonzerv ( a sós lében változat )
    • 1 kisebb tojás
    • 20 g zabliszt
  • Tészta
    • 50 g zabliszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 nagy evőkanál zsírszegény natúr joghurt
    • csipet só

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit vékonyan megkenjünk kókuszolajjal. A tonhalkonzervről leöntjük a levét, 100 grammot összekeverünk 1 tojással és a zabliszttel, majd félretesszük. A tésztához a zablisztet a szódabikarbónával, a sóval, majd a joghurttal elkeverjük. A muffinsütő egyik felébe tésztát, a másik felébe pedig tonhalat kanalazunk.

Sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk kihűlni őket, majd tálalhatjuk is. Én a “zabpuffancsokat” félbevágtam, majd paradicsommal, avokádóval és light camembert sajttal rétegeztem.

Hidegen és melegen is ajánlom! :)

Hasonló jó dolgok

Még nem érkezett hozzászólás

Szólj hozzá