Tonhalfasírtos falatkák – vacsorára, ebédre, reggelire, uzsonnára, bármikorra. A kép alapján külsőre inkább hamburgerre hasonlítanak, de a látszat csal! Ezek tényleg csak falatkák 😀
Hozzávalók:
- Fasírt
- 100 g tonhalkonzerv ( a sós lében változat )
- 1 kisebb tojás
- 20 g zabliszt
- Tészta
- 50 g zabliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 nagy evőkanál zsírszegény natúr joghurt
- csipet só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit vékonyan megkenjünk kókuszolajjal. A tonhalkonzervről leöntjük a levét, 100 grammot összekeverünk 1 tojással és a zabliszttel, majd félretesszük. A tésztához a zablisztet a szódabikarbónával, a sóval, majd a joghurttal elkeverjük. A muffinsütő egyik felébe tésztát, a másik felébe pedig tonhalat kanalazunk.
Sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Kicsit hagyjuk kihűlni őket, majd tálalhatjuk is. Én a “zabpuffancsokat” félbevágtam, majd paradicsommal, avokádóval és light camembert sajttal rétegeztem.
Hidegen és melegen is ajánlom!
Még nem érkezett hozzászólás