Kókuszos krémsüti – vigyázat, extra gravitációveszély! 😀 Természetesen nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ennek ellenére finom és könnyű sütemény, tehát megéri kipróbálni.
Hozzávalók:
- 230 g túró – ha nagyon diéta van, akkor zsírszegény legyen, de nálam most nem az volt otthon ( és még egyben vagyok! 😀 )
- 1- 1,5 dl víz
- 2 ek folyékony édesítő
- 4 kisebb ( vagy 3 nagyobb ) tojás
- 5 g kókuszzsír
- 10 g eritrit ( ha nincs, akkor még fél kanál folyékony édesítő )
- 20 g fehérjepor – én citrom-sajttorta ízűt használtam, de jó lehet még vaníliással vagy kókuszossal is
- 30 g kókuszreszelék
- 40 g zabliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- + tettem bele apró kockára vágott kivit és sharont, de nagyon leves gyümölcs nem ajánlott bele, mert eláztathatja a sütit
Elkészítés:
A túrót a vízzel, a folyékony édesítővel, a tojásokkal és a kókuszzsírral krémmé ( szinte folyékonnyá ) turmixoljuk. A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáöntjük a tojásos keverékhez és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Én egy 20 cm átmérőjű szilikonos formába + két kisebb tálkába ( ezek a teszt adagok ) öntöttem a tésztát és beleszórtam a gyümölcskockákat. A süti feljön miközben sütjük, úgyhogy ne öntsük tele a tepsit, ha nem szeretnénk, hogy kifolyjon!
180°C-on kb 45 percig sütjük, addig, hogy szépen megbarnuljon a teteje. A sütit hagyjuk kihűlni, majd pihentessük hűtőben minimum 2 órát ( de másnap az igazi ). Hűtés után a formából könnyedén ki tudjuk fordítani.
Vagyis én nem tudtam, mert elejtettem és a sütemény fele az asztalon, a másik fele pedig a konyhapadlón landolt.
A fotón tehát az egyik tesztadagos tálkából kiborított süti látható, amit narancskarikákkal tálaltam, illetve megszórtam egy kevés kókuszliszttel is.
Még nem érkezett hozzászólás