Kakaós töltött palacsinta – egészséges verzió, a boltokban kapható mini töltött palacsinta ötletére
Formájának köszönhetően könnyen elcsomagolhatjuk, kiváló reggeli, tízórai és uzsonna lehet.
Hozzávalók:
- 100 g zabliszt
- 2 tojás
- fél zacskó sütőpor
- 1 tk kókuszolaj
- egy kevés folyékony édesítő ( kb 1-2 tk )
- víz
- kb 1 ek zsírszegény kakaópor + víz + édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A kakaóporhoz folyamatosan, apránként adjuk hozzá a vizet és az édesítőt, ezeket elkeverve kapjuk meg a csokis krémet. A víz mennyiségét kevergetés közben látni fogjuk, a lényeg, hogy szép krémes állagot érjünk el, ne túl folyósat. A kikevert krémet alufóliára kanalazzuk és elterítjük lapos, korong formában. A korongokat fagyasztóba tesszük, minimum fél óráig pihentetjük.
A palacsintatésztához a hozzávalókat összeturmixoljuk, a szükséges víz mennyiségét itt is keverés közben kell majd éreznünk, kicsit sűrűbb, de azért folyós palacsintatésztát kell kapnunk.
A tésztából egy evőkanállal kis korongokat kanalazunk a serpenyőbe ( én tapadásmentesben sütöttem, nem használtam zsiradékot, de pl kókuszolajjal is mehet ), majd mikor az aljuk már kicsit megsült, rátesszük a fagyasztott kakaós korongot. Ezt befedjük annyi palacsintatésztával, amennyi betakarja a kakaót és így egyben sütjük tovább. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk, sütjük a másik oldalán is és kéész!
Fontos, hogy közepes lángon süssük, nehogy megégjen az alja, mielőtt a közepe átsülhetne.





Még nem érkezett hozzászólás